tisdag 25 december 2007

Halmning

Två besök har vi hunnit med sedan sist; ingen halmning första gången, men en del på plats andra gången. Jag hoppas att killarna som gjort det inte anser att dom är klara, eftersom marken där garagegrunden ska stå inte är täckt. Ytan för husgrunden är inte heller helt klar.

Så här såg det ut vid första besöket (en dryg vecka sedan):Samma lika, men med halm:
Vi passade på att ta en kort promenad i området och andas in lugnet, det var ljuvligt att gå omkring bland rimfrosten och bara njuta av omgivningarna. En liten bit bortanför bilen på bilden här ovanför finns en lekplats och något som skulle kunna vara en fotbollsplan. Najs!

Till sist: en absurd pseudovidvinkelbild på tomten och en vettig på vår blivande hemmagata. God jul!fredag 14 december 2007

Byggsamråd och vinter

Ibland hinner jag glömma bort att vi faktiskt har beställt ett hus, men nu rör det på sig igen efter en stunds stiltje: alldeles strax åker vi till Falun för byggsamråd. Spännande att få ansikten på kommunfolket och vår kvalitetsansvarige.

Leveransen från Myresjöhus är som sagt planerad till vecka 15. Vecka 15 är det fortfarande kallt och frysigt, och marken kommer att vara genomfryst och full av otäck, kostsam tjäle när grunden ska anläggas. Tjäle är för allt jag förstår dåligt, och dåligt betyder dyrt på husbyggarspråk. Alltså skall tomten halmas. Vi har två alternativ.

Alternativ 1

  1. Hitta någon som säljer eller ger bort halm motsvarande ca 2 landskapspärlor fulla med halm

  2. Transportera halmen till tomten i Falun

  3. Mät ut var byggnaderna ska stå och markera områdena

  4. Täck de markerade delarna av marken och några meter utanför med löst packad halm


Alternativ 2:

  1. Ge någon pengar


Bilder på halmad tomt kommer småningom, men just nu väntar lusläsning av dagens postskörd: villkoren för GarBo-försäkringen.

Vi ska få ett hus!