tisdag 20 maj 2008

Målarhelgen fryste inne

Tanken var att vi skulle åka till Falun för att måla det sista på övre halvan av huset, eftersom byggställningarna försvinner nu. (Kanske har de redan plockats bort?) Laddade till tänderna med utrustning och poängköpta sj-biljetter styrde vi mot Dalarna och måleriets ljuva lockelser!

För att man ska kunna måla ska det vara 5 grader varmt eller mer, och det finns rätt kinkiga gränser för luft- och träfuktighet. Helst ska det vara över 10 grader dessutom. Och det var det ju i helgen. -9 som minst, vill jag minnas.

Dagen efter började det tina upp så smått, och vi fick träffa en hemskt förvirrad ekorre, gå på promenad och se en kolonn av får skutta ut på ängen, en ensam tacka släpa efter och slå på stora alarmet i låååång tid tills fårfarmaren kom ut, stack in huvudet i fårhuset och två lyckliga, svarta lamm skuttade ut och de tre återförenade fullkomligt rusade ikapp de andra. Ljuvligt. Men nåt målat blev det inte.


Ett besök vid huset visade i alla fall att en rejäl flisa finns i portomfattningen runt altandörren...och att en korrekt panna är på plats. Hurra!Några bilder från insidan, där innerväggarna nu börjat komma upp. På onsdag dags för möte, och förhoppningsvis snart ett möte med såväl elektriker som mer rörfirma (och offert från elektrikern, hoppas vi på). Det lilla fönstret sitter i bastun!
Lite stressigt är det allt just nu, men lyckligtvis hjälper ko-paraplyer mot sånt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, funderar på att bygga ett liknande hus. Såg att ni gjort en del ändringar i ritningen. Får man fråga vad ert hus kostade?